Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /biz/o/oulunerotuomarikerho.net/html/oek/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Oulun Erotuomarikerho: 70-vuotias OEK Berliinissä 31.3.2017 - 3.4.2017

70-vuotias OEK Berliinissä 31.3.2017 - 3.4.2017

Joukko Oulun Erotuomarikerhon jäseniä oli juhlimassa OEK:n 70-vuotista taivalta maalis-huhtikuun vaihteessa Berliinissä, Saksassa.

Iloinen joukkio lähti liikenteeseen aikaisin perjantai-aamuna Oulun lentokentältä, ja nopeasti olimmekin jo Tegelin lentoasemalla Berliinissä.
Vastassa meitä oli keväinen keli ja DDR-typpinen terminaali. Hotellille päästyämme kukin lähti nauttimaan haluamistaan Berliinin tarjoamista antimista.

Pitkän päivän kruunasi Bundesliigan ottelu Hertha Berlin – Hoffenheim, joka pelattiin perinteikkäällä vuoden 1936 olympialaisiin valmistuneella stadionilla. Seurueemme oli paikalla hyvissä ajoin ennen ottelua, jotta pääsimme tutustumaan paikalliseen urheilukulttuuriin ja nostattamaan tunnelmaa. Ottelutapahtuma oli kaiken kaikkiaan mahtava kokemus, vaikkakaan ottelu ei jättänyt jälkpolville paljon kerrottavaa. Vierasjoukkue Hoffenheim hallitsi kenttätapahtumia suurimman osan ottelusta ja voittikin ottelun lopulta ansaitusti 1-3. Ottelun jälkeen linja-auto kuljetti väsyneet kerholaiset takaisin hotellille yöpuuhiin.

Lauantaiaamu valkeni perjantaitakin lämpimämpänä, eikä hellelukemista varmasti kauas jääty. Aamupäivä oli jäälleen jätetty yhteisestä ohjelmasta vapaaksi, jolloin jokainen sai valita itselleen mielekästä tekemsitä. Illalla oli sitten vuorossa perinteinen saksalainen illallinen. Matkanjohtajan kartanlukutaito oli jossain vaiheessa hieman pettänyt, ja matkaan jouduttiin lähtemään ennekkotiedoista poiketen metrolla. Hyvällä joukkuehengellä siitäkin selvittiin kunnialla ja perillä oltiin hyvissä ajoin. Paikan päällä meitä odotti saksalaistyylinen ravintola. Tarjoilijaraukalla piti kiirettä koko illan, kun 35-henkinen seurue tilasi pöytään ruokaa ja muita virvokkeita. Ilta sisälsi paljon huulenheittoa ja kuulumistenvaihtoa, mutta myös koskettavia puheita lukuisilta jäseniltämme. Yhteisen illan vieton jälkeen osa porukasta suuntasi hotellille, osan jatkaessa iltaa vielä Berliinin ilta-elämässä. Huhujen mukaan, iltaan saattoi mahtua myös kohtaaminen paikallisen virkavallan kanssa, mutta hyvällä kielipäällä pystyy heidänkin kanssaan kommunikoimaan.

Ja ei kahta ilman kolmatta, sillä sunnuntaipäiväkin tarjoili kylmästä pohjolasta saapuneille matkailijoille aurinkoa ja lämmintä ilmaa. Sunnuntain yhteiseen ohjelmaan kuului tutustuminen Berliinin olympiastadioniin. Kierroksella päästiin tutustumaan mm. stadionin historiaan, VIP-tiloihin sekä pukuhuoneisiin. Innokkaimmat kävivät istumassa myös liittokansleri Merkelin omalla paikalla.

Maanantaiaamuna olikin sitten aika lähteä kotia kohti. Paluumatkalla lentokoneessa oli havaittavissa erityyppisiä matkaajia: joukkoon mahtui väsyneitä matkailijoita, kun taas jotkut hoitivat paluumatkan kokemuksen tuomalla rutiinilla. Mahtui joukkoon niitäkin, jotka olivat vielä ihan juhlahumussa.

Johtokunta kiittää kaikkia matkalla mukana olleita jäseniä sekä aveckeja mukavasta matkasta. Toivottavasti kaikille jäi matkasta hyvä mieli ja mielenkiintoa löytyy vielä tulevillekin reissuille! :)

Palautetta, kokemuksia ja uusia ideoita otetaan tietenkin innolla vastaan, sillä teitä jäseniä vartenhan näitä reissuja tehdään :)