Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /biz/o/oulunerotuomarikerho.net/html/oek/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14
Oulun Erotuomarikerho: Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys

Joulukuun 13.päivä pidetyssä vuosikokouksessa käsiteltiin perinteikkäin menoin kerhomme OEK:n toimintavuotta. Iloksemme saimme kuulla, että kerhon tilikausi 2018 on ollut budjetiltaan positiivinen. Positiivinen tulos päätettiin vuosikokouksessa rahastoida kerhon 75-vuotisjuhlarahastoon hallituksen esityksen mukaisesti.

Kokouksessa valittiin myös kerhollemme uusi johtokunta. Kahdeksan vuotta kerhon puheenjohtajana toiminut Marko Ihalainen jäi omasta tahdostaan sivuun hallituksesta, kuten myös salibandyn lajivastaava Jaakko Teppola. Kiitokset Makelle ja Jaakolle kerhon eteen tehdystä työstä! Etenkin Markon pitkä ja uuttera työ on ollut kerhollemme korvaamattoman arvokasta. Heidän tilalleen johtokuntaan valittiin jäälajien vastaavaksi pitkän linjan kerholainen Mika Mutanen, jonka valinta mahdollisti samalla Jani Reinin siirtymisen kerhomme salibandyvastaavaksi. Itse sain kunnian aloittaa vaativassa tehtävässä kerhomme puheenjohtajana.

Oma erotuomaritaustani koostuu kahdesta lajista: jalkapallosta, jossa toimin aikanaan erotuomarina Veikkausliigassa ja Ykkösessä, sekä jääpallosta, jossa olen toiminut kansainvälisenä erotuomarina tuomiten mm. kaksi miesten MM-finaalia, kaksi seurajoukkueiden World Cup-finaalia ja viheltäen vuosia Ruotsin kovatasoista pääsarjaa. Viimeaikaiset loukkaantumiset ovat valitettavasti sotkeneet aktiiviuran jatkamista jääpallon parissa, mutta toivottavasti ensi talvi tuo tähän trendiin muutoksen ja luistimet saadaan taas köytettyä jalkoihin. Jalkapallon puolella urani onkin jo osittain loukkaantumisista johtuen siirtynyt kohti Raatin piippuhyllyä ja muistiinpanojen rustausta. Uskon ja toivon, että voin omalla kokemuksellani olla jatkossa kehittämässä puheenjohtajan roolissa OEK:n erotuomareita kohti haasteellisempia tehtäviä, oli laji heillä sitten mikä tahansa. Erotuomarointi kun tuppaa pohjautua lajista riippumatta hyvin samanlaisiin asioihin ja vaatimuksiin. Toivottavasti näemme jo mahdollisimman pian uusia OEK:n huippuerotuomareita valtakunnan kärkisarjoissa kaikissa kerhomme lajeissa….

Erotuomarikerhosta omat ensikokemukseni ovat 1980-luvulta, jolloin alle viisivuotiaana pojan vesselinä pyörin isäni mukana erilaisissa OEK:n tapahtumissa ja reissuissa. Kerholaisuus täten merkitsee ja on aina merkinnyt itselleni paljon. Erotuomaritoiminnan ollessa usein hyvinkin yksinäistä hommaa, on tärkeää että ympärillä on olemassa vertaistukiverkko, jonka puoleen voi tarvittaessa kääntyä niin positiivisissa kuin negatiivisissakin asioissa. Tämän jokainen erotuomari huomaa viimeistään silloin, kun tulee eteen se ensimmäinen ”surkeampi peli”. Tätä yhteisöllisyyttä haluaisin meidän kerhossamme jatkossa kehittää ja tulemme tämän kehittämiseen myös satsaamaan uuden johtokunnan kanssa. Vinkkejä ja toiveita kerhotapahtumien suhteen otamme toki mielellämme vastaan myös jäsenistöltä…

Kolmas asia mitä alamme heti uuden johtokunnan kanssa kehittää on tiedottaminen. Kerhomme nettisivut ovat auttamatta nähneet parhaat vuotensa ja muutama kerhokirje vuodessa sähköpostitse ei enää vastaa nyky-yhteiskunnan viestintähaasteisiin ja -mahdollisuuksiin. Johtokunnan tavoitteena on luoda kerhollemme kattava whatsapp -verkosto, jossa itse kukin voi jakaa kokemuksia ja kysymyksiä erotuomarointiin liittyen. Ryhmään kuuluminen on toki kaikille vapaaehtoista, mutta toivoisin mahdollisimman monen kerholaisen osallistuvan aktiivisesti ryhmässä/pienemmissä lajiryhmissä käytäviin järkeviin erotuomarikeskusteluihin. Lisäksi kerhomme unelias Facebook-ryhmä kaipaa hieman säännöllisempää viestintää. Virallisimpana tiedotuskanavana kerholla toki toimii edelleenkin sähköposti.

Lopuksi haluan toivottaa kaikille OEK:n jäsenille ja heidän perheilleen oikein hyvää joulun aikaa, sekä menestyksekästä uutta vuotta! Moikkaillaan ja poristaan, kun törmäillään!

Terveisin,
Juha-Matti ”Juhis” Kanniainen
juha-mattika@hotmail.com
050-5309649

Ps. Ajatuksia ja vinkkejä kerhovuoteen liittyen voi matalalla kynnyksellä lähettää minulle ennen 24.1.2019 olevaa johtokunnan kokousta. Tuossa kokouksessa alamme rakentaa kerhovuoden sisältöä.