Jalkapallo OEK:ssa

Jalkapallo on Oulun Erotuomarikerhon perustamisesta (1947) lähtien kuulunut OEK:n lajivalikoimaan. Kerhomme tuomarit vastaavat erotuomaritoiminnasta Oulussa ja Oulun lähikunnissa (Haukipudas, Kempele, Kiiminki, Muhos, Oulunsalo). Vuosittain pelattavat yli tuhat peliä pitävät huolen, että kerhon tuomareilla riittää pillin varressa hommia lähes vuoden ympäri. Suomen Palloliiton ja SPL Pohjois-Suomen piirin otteluiden lisäksi OEK:n tuomarit pyörittävät OEK:n puulaakisarjaa ja järjestävät vuosittain Puulaakijalkapallon SM – turnauksen.

Oulun Erotuomarikerhon jäsenet ovat tuominneet otteluita Suomen huipputasolla ja myös kansainvälisillä kentillä. Lopputalvesta järjestettävillä kursseilla pääsevät halukkaat aloittamaan tiensä elämänkokemusta, johtamistaitoa ja hyviä kavereita jalkapalloperheessä antavalla erotuomariuralla. Edellytyksenä on liikunnallisuus, vastuullisuus ja sitoutuminen toimintaan. Ja hivenen vaaditaan sietokykyä ottaa välillä äänekästäkin kritiikkiä vastaan…

OEK tarjoaa jäsenille kehittyvän ja valmennuksellisen näkökulman myös tuomaritoimintaan. Haluamme kannustaa ja auttaa jäseniämme saavuttamaan oman huipputasonsa erotuomarina, on se sitten ansiokas ura junnutuomarina tai MM – kisojen loppuottelun tuomitseminen. Jalkapalloerotuomareiden piirissä on sanonta: ”kova, mutta reilu kerho”. Jos hommansa hoitaa hyvin, on mahdollisuudet edetä vaikka mihin asti, OEK:n tuesta se ei ainakaan jää kiinni. Tuemme jäseniämme materiaalihankinnoissa, koulutamme ja järjestämme virkistystoimintaa.